Selecte duitse wijnen
 Home Impressum  Links
Partners
Duitse Topwinzer


Pfalz
Rheinhessen
Württemberg
Rieslingpartners & Co


Details zoeken

Duitse druivenrassen


Witte druiven


Riesling

Riesling

Duitslands belangrijkste druivensoort. Vermaard om zijn elegant, complex karakter, zijn hoog zuurgehalte en zijn bijzonder bewaarpotentieel. Riesling-wijnen combineren zeer goed met gerechten, in het bijzonder met pikante en zoetzure bereidingen uit de Aziatische en Latijns-Amerikaanse keuken. In de geur en smaak van riesling-wijnen vinden we aromas terug van stevige appels, rijpe perzikken, complexe mineralen en een toets van honing, zeker wanneer het om gebotrytiseerde wijnen gaat.


Silvaner

Silvaner

Een oude druivensoort die volle en sappige wijnen voortbrengt met een subtiel fruitig aroma en een fijne zuurgraad. Silvaner-wijnen zijn voldoende zacht om de delicate aromas van zeevruchten en wit vlees te beklemtonen.Rivaner

Rivaner

Van rivaner-druiven, een kruising van riesling en gutedel, maakt men droge en perfect met maaltijden te combineren wijnen. Een synoniem voor rivaner is mller-thurgau. Deze wijnen passen zeer goed bij kruidige gerechten, slaatjes en groentegerechten. Ze zijn floraal, hebben een lichte muskaattoets en een niet te hoge zuurgraad. Hun smaakpalet is eerlijk en niet te complex. Jong te drinken.Grauburgunder

Grauburgunder (Pinot Gris)

Een iets zachtere en drogere versie van dezelfde druivensoort met een andere naam, de rulnder. Beide druivensoorten brengen krachtige en volle wijnen voort met een afgeronde frisse zuurheid. Probeer ze bij smaakvolle gerechten op basis van zeevis, lam en wild. Een rijpe, zoete rulnder past dan weer beter bij sterke kazen.

Weissburgunder

Weissburgunder (Pinot Blanc)

Elegante witte wijnen met een frisse zuurgraad, fijn fruit en aromas die doen denken aan ananas, noten, abrikozen en citrusfruit. Past uitstekend bij wit vlees en zeevruchten. Wijnen met vatoudering doen het ook goed bij lam en wild.

Kerner

Kerner

Twee succesvolle nieuwe kruisingen zijn kerner, vermaard voor zijn rieslingkarakter fris en lichtzurig met een rijk en fruitig karakter en scheurebe. Het aroma van deze laatste druivensoort doet denken aan zwarte bessen en pompelmoes. In de smaak hebben scheurebe-wijnen toetsen van specerijen en een knapperige frisheid. Passen uitstekend bij oosterse gerechten en blauwe schimmelkazen.Scheurebe

Scheurebe

Twee succesvolle nieuwe kruisingen zijn kerner, vermaard voor zijn rieslingkarakter fris en lichtzurig met een rijk en fruitig karakter en scheurebe. Het aroma van deze laatste druivensoort doet denken aan zwarte bessen en pompelmoes. In de smaak hebben scheurebe-wijnen toetsen van specerijen en een knapperige frisheid. Passen uitstekend bij oosterse gerechten en blauwe schimmelkazen.
Rode druiven


Sptburgunder

Sptburgunder (Pinot Noir)

Duitslands elegantste en belangrijkste rode druivensoort, die volle en zijdezachte wijnen voortbrengt met een lichte zoete en fruitige toets. Sptburgunder-wijnen passen zeer goed bij subtiel geroosterd vlees en wild. Probeer eens een sptburgunder weissherbst (ros) bij wit vlees.

Dornfelder

Dornfelder

Een nieuwkomer waarvan diepgekleurde wijnen worden gemaakt. Gekoeld geserveerd zijn modern gevinifieerde dornfelder-wijnen, met uitgesproken aromas van bessenfruit, ideaal voor bij de picknick. De vollere wijnen met houtopvoeding hebben meer diepgang en een rijkere tanninestructuur. Zij zijn lekker bij grillades, wild en sterke kazen.


Portugieser

Portugieser

Ongecompliceerde en lichte rode wijnen gemaakt van portugieser (zacht en fris) of trollinger (knapperig fris) zijn goede dorstlessers en passen uitstekend bij eenvoudige gerechten als kaasschotels of koude gerechten. Dieprode, vollere lemberger-wijnen zijn dan weer lekkerder bij pasteien, smaakvolle vleesgerechten en sterke kazen.
Lemberger

Lemberger

Dieprode, volle lemberger-wijnen zijn lekker bij pasteien, smaakvolle vleesgerechten en sterke kazen.Partners - Importeurs
Pasteuning Wijn en Catering
De heer Erik Muller
Willemsparkweg 11
1071 GN Amsterdam
Telefoon: 020 - 6622455

Wijnhandel Koninginneweg
De heer Gilles Huygen
Koninginneweg 143
1075 CM Amsterdam
Telefoon: 020 - 6625250

Wijnhuis Oktober
De heer Lennert Deliën
Wilhelminastraat 52
4818 SH Breda
Telefoon: 076 - 5218125

Wijnkoperij Katwijk
Hollander in Wijnen
De heer Arjan den Hollander
Heerenweg 1F
2222 AM Katwijk ZH
Telefoon: 06 - 27164398

Wijnhandel  v. Huystee
De heer Ignace van Huystee
St. Janstraat   16-18
1251 LA Laren nh
Telefoon: 035 - 5383402

Winkel van Wendy en
Koken aan de Waal
Mevrouw Wendy Otting
Oosterhoutsedijk 46
6663KV Lent
Telefoon: 0653 - 287308

Grandi Vini
De heer Bernard Tesink
Essenweg 17
3421 TG Oudewater
Telefoon: 0348 - 761967

Wijnhandel Jan van Breda
Mevrouw Sietske van Breda
Westerkade 29b
3016 CM Rotterdam
Telefoon: 010 - 4365269

Rieslinghuis
De heren David en Felix Warners
Fransen van de Puttelaan 30
3707 EH Zeist
Telefoon: 030 - 6924126


made by dotroom top
RieslingPartners © 2005 -2018